Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Karolina, Aida napja van
-

2023 február

+
VHKSzCsPSzo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Megkezdődött az Amerikai-Magyar Kulturális Évad

printerfriendly

2009. február 15. 22:52:21


 
 
 
 

 
Hivatalosan is megkezdődött az ,"Extremely Hungary" szlogennel jegyzett Amerikai-Magyar Kulturális Évad. Az egész éven át tartó kulturális seregszemle aktív résztvevője, a magyar turizmus népszerűsítéséért felelős szervezet az Évad keretében valamennyi marketingeszközével népszerűsíti a 2009-re meghirdetett Kulturális Turizmus Évét.
 

A február 7-8-i hétvégén, New York után immár a washingtoni zenerajongók is megismerkedhettek a mai magyar zenekultúra néhány művészével és irányzatával. Február 7-én ünnepélyes keretek között rendezték meg a washingtoni Library of Congressben (Kongresszusi Könyvtár) Kurtág György és felesége, Márta asszony közös koncertjét. Bartók V. Vonósnégyese, egy Bach-darab és Kurtág György néhány rövidebb műve után az idős mester kifejezetten erre az alkalomra, a Kongresszusi Könyvtár megrendelésére írt Hommage á Bartók c. opuszának az ősbemutatójára került sor.

A nagysikerű előadást követően oktatási és kulturális miniszter a Kongresszusi Könyvtár Klubjában, mintegy 150 fős közönségnek adott ünnepélyes fogadáson nyitotta meg az "Extremely Hungary" Amerikai-Magyar Kulturális Évad washingtoni rendezvénysorozatát. Február 8-án a simogató hangjáról, mégis tüzes előadásmódjáról ismert, a magyar népzenét, jazz-elemeket és a cigány-, indiai- és perzsa dallamvilágot sajátságos műfajban ötvöző Palya Beáta adott koncertet az őt különleges népi fúvós hangszereken kísérő Szokolay Dongó Balázzsal a Kennedy Központ Milleniumi Színpadán. Az előadást vastapssal jutalmazta a több száz fős közönség.

Mindkét helyszínen turisztikai információkkal várta az érdeklődőket a magyar turisztikai szervezet, továbbá a Kongresszusi Könyvtárban megrendezett fogadás díszvendégeinek a szervezet New York-i külképképviseletének honlapjára irányító, Magyarországra csalogató képeslappal, valamint az általa nemrég megjelentetett magyar zenei CD-vel kedveskedett.

A cél, hogy az Amerikai-Magyar Kulturális Évad szinergiáinak kihasználásával szinten tartsuk az amerikaiak által, a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák számát.

 
 


Gyenesdiás


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto