Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Karolina, Aida napja van
-

2023 február

+
VHKSzCsPSzo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Mogyorós tolófánk is került az asztalra

printerfriendly

2009. február 16. 22:26:35


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Az, hogy kisütöttük ezt a rengeteg fánkot, nem nagy dolog. A felkészülés, a receptek összegyűjtése, na, az volt az igazi munka - jegyezte meg a fánkkarnevál egyik résztvevője.


Zalaapátiban tegnap délután hagyományteremtő szándékkal először rendezték meg a karnevált, mint Pozsegovits Borbála főszervezőtől megtudtuk, azért, hogy a téli időszakban is legyen régiós rendezvénye a településnek. Az érdeklődésre nem is lehetett panasz, az iskola aulájában alig fértek el a vendégek, igaz, a programon nem csak a helyiek vettek részt. A társközségekből (Bókaháza, Esztergályhorváti, Gétye), valamint Keszthelyről, Balatongyörökről, Gyenesdiásról és Reziből érkeztek vendégek, s persze igazi fánkkülönlegességek. Kitettek magukért a Rozmaring Népdalkör tagjai is.


- Megbeszéltük, ki melyik félét készíti el. Ma korán keltünk, a délelőtt a sütéssel telt. 12-féle fánk áll az aszta-lon - árulta el Koller Csabáné. Azt Dörnyei Jánosné tette hozzá, hogy a receptek közüla legrégebbi nagyanyja 1935-ös kiadású szakácskönyvéből való.


- Mogyorós tolófánknak hívják, s nagyon finom, ahogy a többi is - mondta. Török Erikától megtudtuk, hogy e hét végén a nagykanizsai fánkfesztiválon is jelen lesznek.


A jelenlévőket amúgy Vincze Tibor polgármester köszöntötte, majd Petánovics Katalin néprajzkutató a fánktörténetről tartott ismertetőt. Aztán kezdődött a kulturális műsor, melynek ideje alatt szorgalmasan tevékenykedett a zsűri. A helyezettek persze büszkék voltak az eredményekre, de nem ez számított igazán. A közönség duplán jól járt, a színvonalas bemutatók mellett mindenki finomabbnál finomabb fánkokat kóstolhatott.


 


Zalai Hírlap


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto