Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Melinda, Vivien napja van
-

2022 December

+
VHKSzCsPSzo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Programok, előadások a családról – a családokért

printerfriendly

2012. március 20. 16:40:29

A házasság és a családok támogatása a fő célja a Keszthelyi Nemzeti Kör programsorozatának. Március 24-én, 15.00.órakor babakocsis felvonulás lesz, majd a férfi-nő kapcsolatról szóló előadásra várják az érdeklődőket.Családi és közösségi programsorozatot indított útjátra Keszthelyi Nemzeti Kör, a megvalósításra a Nemzeti Család-és Szociálpoltikai Intézet által kiírt családtámogatási pályázaton nyertek anyagi támogatást. Céljuk a házasság és a család intézményének támogatása - ezáltal Keszthely egyre romló demográfiai helyzetének javítása "Akarom a jót, teszem a rosszat" -ezzel a címel tartott előadást szombaton, a programsorozat nyitórendezvényén Uzsalyné Pécsi Rita családpedagógus. Az érzelmi inteligenciáról, nevelésről és önnevelésről hallhattak a jelenlevők, és arról, hogy jószándékok ellenére miért érünk el sokszor ellenkező hatást, mint amit szeretnénk. Az előadó családpedagógus szerint a kulcsszó, és „titok” az érzelmi intelligencia, melynek megléte minden helyzetben fontos.
A Keszthelyi Nemzeti Kör minden programját más-más helyszínen rendezi meg, a keszthelyi történelmi egyházközségek aktív részvételével. Az első előadásnak az Evengélikus gyülekezeti terem adott otthont.

A családok erősítését szolgáló programsorozat következő előadása március 24-én, szombaton lesz. 15.00 órakor babakocsis felvonulás indul a Fő téri plébániától a belvárosban, utána, 17.00. órátóla férfi és nő kapcsolatáról hallhatnak az érdeklődők, „Férfinak és nőnek teremtetett” címmel.

Az e hétvégi program után április 14-én ökumenikus találkozót szerveznek a Nagymezőn, ahol különböző programokkal várják az érdeklődőket, majd április végén a Generációk Közötti Szolidaritás Napja keretében helyi óvódások és kisiskolások, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének keszthelyi tagjai látogatják meg a városi Idősek Otthonát. A program zárásaként a református templomban a kötődés-pedagógiáról hallhatnak előadást fiatalok és idősebbek.

A szervezett programok mellett szívességszolgálatot is szerveznek, melyben önkéntesek felajánlásait várják, akik a rászorulókat segíthetik - pl. beszélgetnek idősekkel, gyermekfelügyeletet vállalnak, segítenek a házimunkában, vagy tolmácsolnak - de bármilyen felajánlást várnak. A szívességszolgálati felajánlásokat a keszthelyi templomokban és a Városi Könyvtárban elhelyezett dobozokban gyűjtik.

Keszthelyi Televízió – Keszey Ágnes


 


Keszthelyi tv


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto