Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerValcum Nkft.spacerLeaderspacerKözkincsspacerActive Ageing AT-HUspacerEgyütt könnyebb! BLOGspacerCivilfórumspacer

Ma: Magdolna napja van
-

2020 Május

+
VHKSzCsPSzo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Babakocsival vonultak

printerfriendly

2012. március 26. 09:45:41

Babakocsis felvonulást rendeztek szombaton Keszthelyen olyan szülők és nagyszülők részvételével, akik így akartak hitet tenni a család és a gyermekvállalás mellett.


A felvonulást a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja  és a Keszthelyi Nemzeti Kör szervezte. Tál Zoltán plébános elmondta: tavaly tartottak első alkalommal ilyen rendezvényt.

- A cél a tanúságtétel az élet mellett, buzdítani a fiatalokat a házasságra és a gyermekvállalásra, mert a gyermek élet és érték, ünnep és öröm a családban  - mondta a plébános.  Fontos lenne, hogy több gyermek szülessen, mert már tízmillió alá csökkent az ország lakosságának száma. Nagy probléma, hogy harminc  év alatt kevesen  kötnek házasságot, nagyon nehezen köteleződnek el a huszonévesek.

A felvonulók a plébániahivataltól indultak és a sétáló utcán gyalogoltak végig. Eljött Hetényiné Karika Melinda is a 3 hónapos  unokájával, Lili Annával.

- Azért jöttünk, hogy megmutassuk magunkat, vállaljuk keresztény mivoltunkat - bocsátotta előre, majd elmondta, hogy két felnőtt gyermeke van, s két unokája.

- Úgy gondolom, manapság az anyagiak miatt alacsony a gyermekvállalási kedv. A fiatalok féltik a munkájukat, ami egyrészt érthető, másrészt viszont nem olyan bátrak, bevállalósak, mint mi voltunk. Persze régebben könnyebb volt -  alkotott véleményt, hozzátéve, a nagyszülői segítség sokat jelent a fiatal családoknak, segít a nehézségek leküzdésében.

A rendezvény - amelyet egy családról szóló programsorozat részeként, pályázati támogatással szerveztek, Uzsalyné Pécsi Rita Férfinak és nőnek teremtetett című előadásával folytatódott.

 

 


Zalai hírlap


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto