Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Melinda, Vivien napja van
-

2022 December

+
VHKSzCsPSzo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Babakocsival vonultak

printerfriendly

2012. március 26. 09:45:41

Babakocsis felvonulást rendeztek szombaton Keszthelyen olyan szülők és nagyszülők részvételével, akik így akartak hitet tenni a család és a gyermekvállalás mellett.


A felvonulást a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja  és a Keszthelyi Nemzeti Kör szervezte. Tál Zoltán plébános elmondta: tavaly tartottak első alkalommal ilyen rendezvényt.

- A cél a tanúságtétel az élet mellett, buzdítani a fiatalokat a házasságra és a gyermekvállalásra, mert a gyermek élet és érték, ünnep és öröm a családban  - mondta a plébános.  Fontos lenne, hogy több gyermek szülessen, mert már tízmillió alá csökkent az ország lakosságának száma. Nagy probléma, hogy harminc  év alatt kevesen  kötnek házasságot, nagyon nehezen köteleződnek el a huszonévesek.

A felvonulók a plébániahivataltól indultak és a sétáló utcán gyalogoltak végig. Eljött Hetényiné Karika Melinda is a 3 hónapos  unokájával, Lili Annával.

- Azért jöttünk, hogy megmutassuk magunkat, vállaljuk keresztény mivoltunkat - bocsátotta előre, majd elmondta, hogy két felnőtt gyermeke van, s két unokája.

- Úgy gondolom, manapság az anyagiak miatt alacsony a gyermekvállalási kedv. A fiatalok féltik a munkájukat, ami egyrészt érthető, másrészt viszont nem olyan bátrak, bevállalósak, mint mi voltunk. Persze régebben könnyebb volt -  alkotott véleményt, hozzátéve, a nagyszülői segítség sokat jelent a fiatal családoknak, segít a nehézségek leküzdésében.

A rendezvény - amelyet egy családról szóló programsorozat részeként, pályázati támogatással szerveztek, Uzsalyné Pécsi Rita Férfinak és nőnek teremtetett című előadásával folytatódott.

 

 


Zalai hírlap


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto