Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Móric napja van
-

2020 Szeptember

+
VHKSzCsPSzo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Első női vitorlás verseny

printerfriendly

2020. július 28. 11:17:04

Keszthelyen tartották az első női vitorlás versenyt. A Penge Vitorlás Sportegyesület által szervezett 4 Ladies Cup-Hungary verseny volt az belső nagy női verseny Európában a vírus helyzetben hozott szigorítások után. A női vitorlás versenyen 4 fős csapatok mérték össze tudásukat, ügyességüket.

 

Kizárólag női versenyzők indulhattak azon a vitorlás versenyen amelyet Keszthelyen rendeztek meg a hét végén. A Penge Vitorlás Sportegyesület által szervezett két napos versenynek a Yacht Kikötő adott otthont.

"Nagyon régóta tervezgetjük és járunk ki külföldre csak női regattákra,s megfogott ennek az egésznek a feelingje és ezt szeretnénk átadni itthon is . Gondoltuk, hogy össze tudunk szedni nagyon sok női vitorlázót és meg tudjuk velük rendezni ezt a versenyt, a 4Ladies Cup Hungaryt." - mondta el az egyik főszervező, Sabján Annamária.

A Balatonon megrendezett versenyre 4 fős csapatok jelentkezhettek. A vitorlázás sportágban a versenyzőket az összetett szabályok irányítják.

"Pályaversenyzés van,tehát van egy rajtvonal, fölmennek az első kratz  bólyához, utána  hátszélbe mennek még egy kört és befutnak. Ez egy futam. Nagyjából 15 perc egy ilyen futam, úgyhogy elég pörgős."- mondta a főszervező.

Négy Elliott 777-es hajóval versenyeztek a lány csapatok a kijelölt területen. A versenyszakaszok teljesítéshez  a csapatok a vízen cseréltek  helyet. A szél is kedvező volt a futamokhoz. Látható volt, hogy a versenyterületen  szabályosan kerülték a bólyákat,  szabályosan előzték a versenyben lévő ellenfeleket. A csapatok többsége jól összeszokott  versenyzőkből állt. Élvezték a vízen töltött időt,könnyedén oldották meg a feladatokat.

"Én három éve vitorlázom apukámmal nagyhajóban. Scholtz 22-ben,idén kezdtem el kishajózni a Balatoni Yacht Clubnál 420-as hajóosztályban és nagyon-nagyon tetszik a sport. Alapból szeretem a kinti sportokat,az, hogy kint lehetek és fúj a szél és  van sebessége a hajónak, én ezt imádom. A pálya igaz ma nagyon rövidnek tűnik nekem, de sok futamot kell még lebonyolítani. Ezáltal még izgalmasabb, gyorsabb történések vannak."- mondta az egyik versenyző, Deák Zsófia.

Az első 4 Ladies Cup Hungary vitorlás versenyre 13 csapat nevezett. A verseny bizonyította,hogy a vitorlázásban is ügyesek a nők és egyben népszerűsítette is a vitorlás sportágat.

 

Forrás: Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto