Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerValcum Nkft.spacerLeaderspacerKözkincsspacerActive Ageing AT-HUspacerEgyütt könnyebb! BLOGspacerCivilfórumspacer

Ma: László napja van
-

2020 Augusztus

+
VHKSzCsPSzo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Látogatható a Helikon Kastély Kortárs Művészeti Műhelyének idei kiállítása

printerfriendly

2020. július 29. 09:14:28

Két év munkái jelennek meg a Helikon Kastély Kortárs Művészeti Műhelyének idei kiállításán. Közel 20 diák 200 alkotását mutatják be ezen a tárlaton, ahol festmények, grafikák és fotógráfiák egyaránt megtekinthetőek. Bár a képek már márciustól a falakra kerültek, a hivatalos megnyitót a járvány miatt mostanáig halasztani kellett.

 

Alakzatok, csendéletek, élethelyzetek. Ezek mind láthatóak a Helikon Kastély Kortárs Művészeti Műhely ötödik kiállításán. Az időszaki kiállítóterek mindegyike tele van a fiatal alkotók műveivel. Mindannyian általános vagy középiskolások, a szakkör keretein belül elkészített képeik közül állt össze a válogatás. Többen járnak ide azért, mert később is a művészettel szeretnének foglalkozni. Erre pedig minden esélyük megvan, hiszen az innen kikerült diákokat eddig szinte mindig felvették a képzőművészeti oktató intézményekbe.

„Itt nagyon sokat fejlődtem és tényleg számtalan lehetőség van, hogy mivel lehet alkotni. Tényleg, ahogy felsoroltam, a grafikát, de valamikor linómetszettet is csinálunk, vagy hideg tűt. Ezek nagyon izgalmasak egyébként, szóval ezt ajánlom mindenkinek, aki szeret rajzolni vagy alkotni.” - mondta el Szabó Luca alkotó.

A körülbelül 200 alkotásból álló kiállítás anyaga már márciusban kikerült három terembe. A koronavírus-járvány miatt azonban eddig ez nem volt látogatható. A szervezők a hétvégén tudták megvalósítani a megnyitót. Mint Bankó Zsolt alapító művészettanár elmondta, minden évben vannak különlegességei az összeállításoknak, ez idén sem volt másképp.

„Az egyik, tavaly volt itt egy Vincent Van Gogh kiállítás heliogravűrökből és a gyerekek azt dolgozták fel színes formában. Ugye azok rajzok voltak. A másik meg most, ahol most ebben a teremben vagyunk, a design része volt ennek az évnek. Tehát a design-tervezéssel foglalkoztunk a nagyobb diákokkal.”  

A tárlaton egy büszkeségfal is látható, melyen azoknak a diákoknak az alkotásait állították ki, akik már felvételt nyertek egy képzőművészeti oktatási intézményben. Az első teremben látható videó is egy diplomamunka, melyet egy korábban ebben az alkotóműhelyben tanuló készített el. A tárlat szeptember 28-ig látogatható.

 

Forrás: Lendvai Bianka - Keszthelyi TV


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto