Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerValcum Nkft.spacerLeaderspacerKözkincsspacerActive Ageing AT-HUspacerEgyütt könnyebb! BLOGspacerCivilfórumspacer

Ma: László napja van
-

2020 Augusztus

+
VHKSzCsPSzo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Változnak a buszjáratok Budapest és Keszthely között

printerfriendly

2020. július 30. 09:51:17

Változik a Budapest és Zala megye közötti buszmenetrend most szombattól. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint több járat is megszűnik, de helyettük újakat is indítanak, valamint ajánlják a vasúti közlekedést is. A közeljövőben több Zala megyei településre a vonatokhoz csatlakozó regionális autóbuszjáratokkal lehet majd utazni.

 

Jelenleg délelőttönként még 11 órakor is indulnak járatok a fővárosba Keszthelyről. Augusztus elsejétől azonban ez is megváltozik. Megszűnik ugyanis a Budapest–Zalakaros–Nagykanizsa vonal, valamint a Budapest–Keszthely–Hévíz–Zalaegerszeg–Lenti vonal is, ezek mellett módosul a Budapest–Balatonfüred–Zalaegerszeg/Tapolca útvonal. A jelenleg autóbusszal kiszolgált Zala megyei települések egy részét augusztustól a vonatokhoz csatlakozó regionális autóbuszjáratokkal lehet elérni.

A Volánbusz Zrt televíziónkhoz eljuttatott írásos közleményében úgy fogalmazott, a buszközlekedés újjászervezése során figyelembe vették a változó utas igényeket, illetve az ország távolsági közösségi közlekedés alapját jelentő vasúthálózat előnyét és elsőbbségét is. Továbbá arról is tájékoztattak, hogy a megszűnő buszjáratok mellett újakat is indítanak.

Ennek megfelelően naponta kétszer Budapestről a Zala megyei fürdőhelyekre, illetve a Kis-Balaton körüli településekre indítanak járatokat. Szintén új járatokat vezet be a társaság a Nagykanizsa–Zalakaros–Balatonszentgyörgy–Keszthely viszonylaton. A Zalakaros és Budapest között utazók számára Balatonszentgyörgy vasútállomáson biztosított lesz a csatlakozás a Budapest-Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz. Sajtóértesülések szerint a módosítások azokat a településeket érintik leginkább, ahol a vasút megfelelő alternatívát kínálhat. Július 15-től az MTI tájékoztatása szerint az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. lett. Televíziónk megkereste a változtatásokkal kapcsolatban az vasúttársaságot is, azonban műsorunk felvételéig nem érkezett válasz.

 

Forrás: Lendvai Bianka - Keszthelyi TV


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto