Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Alsópáhok
Balatongyörök
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Malvin napja van
-

2023 Október

+
VHKSzCsPSzo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Szombaton rajtol Keszthely Nemzetközi Sakkversenye

printerfriendly

2021. augusztus 19. 10:32:14

Szombaton negyvenedik alkalommal rajtol el a város Nemzetközi Sakkversenye, mely 12. alkalommal a Hévízi László Emlékverseny nevet is viseli. A viadalt 14 órakor nyitják meg a szokott helyszínen, a VSZK-ban.


Szalai István főszervező a kezdetektől ott van a rendezők között, és szívén viseli a nagy hagyományokkal bíró viadal sorsát. Nem a keszthelyi a legerősebb sakkverseny idehaza, nem vonultatja fel az ország legjobb mestereit, de van hangulata, létjogosultságát pedig fényesen igazolja a negyvenedik rendezés.
Szalai István néhány nappal a nyitány előtt büszkén említette: 90 körül jár a nevezettek száma az ország minden pontjáról, és hat nemzet fiai ülnek asztalhoz a versenyen.
– Nagyon örülünk, hogy ezt a jubileumot, a negyvenedik évfordulót is megérte viadal – említette Szalai István. – Nagy az érdeklődés, sokan visszatérők, de vannak most is, akik először vesznek részt ezen a versenyen. Évek óta így megy ez, hiszen a keszthelyi sakkversenynek jó híre van, szeretnek itt eltölteni egy hetet a sakkozók. És mi is szeretettel várunk mindenkit, ahogy a város is. Külön köszönettel tartozunk a VSZK-nak, amely évtizedek óta biztosítja a lehetőséget. Ideális a helyszín minden résztvevőnek: a szállás, az étkezés és a versenyterem is egy helyen található.

A 40. Nemzetközi Sakkverseny – 12. Hévízi László Emlékverseny augusztus 21-én, 14 órakor kezdődik a megnyitóval, majd a mezőny tagjai azonnal asztalhoz ülnek. A következő egy hétben mindennap ezt teszik 8.30-tól, egy napot kivéve: augusztus 23-án ugyanis dupla fordulót rendeznek, ekkor délután is folytatják a versengést. Az utolsó, vagyis a 9. fordulót 28-án rendezik, majd 14 órától következik az ünnepélyes eredményhirdetés.

És alig, hogy véget ér a keszthelyi viadal, egy másik, ugyancsak komoly múlttal rendelkező verseny veszi kezdetét megyénkben. Amely szintén a 40. évszámot viseli majd, a Zalakarosi Sakkfesztivál – Bárczay László Emlékverseny. A karosi viadal hagyományos időpontja májusban van, ám a járványhelyzet miatt akkor sok volt a bizonytalanság. Ám Zalakaros városa és a szervezők sem szerették volna, ha csak egy alkalomra is, de megszakad a sorozat, így kora őszre tették át versenyt, melyen szeptember 5-én indulhatnak a sakkórák, teljesen új helyszínen, a karosi Látogatóközpontban.
Forrás: Kerkai Attila, Zalai Hírlap

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto