Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Blanka, Bianka napja van
-

2021 Október

+
VHKSzCsPSzo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Border Collie Fesztivállal zárta kapuit a kutyás strand

printerfriendly

2021. szeptember 22. 08:51:18

A hétvégén idén utolsó alkalommal nyitott ki a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. Bár már szeptember tizenötödikén bezártak, szombaton egy Border Collie Fesztiválnak még helyet adott a strand. A rendezvényt egy budapesti egyesület szervezte.


Még a szervezőket is meglepte, milyen sok érdeklődő érkezett az idei szezon utolsó rendezvényére. A fővárosi Border Collie Fajtamentő Egyesület számára ez óriási siker, mivel első alkalommal rendeztek fesztivált. Söjtör Bálint és családja szintén Budapestről érkezett. Kutyájukat, Sárát az egyesülettől fogadták örökbe. "Beneveztünk a szépségversenyre is, még egyéb versenyeken is gondolkodunk. Még iskoláztatni kellene a miénket, úgyhogy a különböző versenyeken nem biztos, hogy részt tudunk venni" - mondta el a családfő.

A találkozót megálmodó egyesület hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a programot. A három éve létező civil szervezet kimondottan a border collie fajta kutyákra fókuszál. A fesztiválon többek között behívó- és trükkversennyel, szépségversennyel várták a gazdikat és kutyusaikat. Kárpáti Dalma állatorvos, a Border Collie Fajtamentő Egyesület egyik tagja a kutyáról ezt mondta: "Iszonyatosan gyors felfogású, illetve nagyon temperamentumos az életben is. Szóval őket érdemes viszonylag sűrűn lefárasztani, és nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is. Nagyon sokan azt gondolják, hogy ha van egy 1000 négyzetméteres kertjük, akkor ez így pipa, de hogy nem. Ezek a kutyusok fognak elkezdeni ásni, megszökni, meg lefojtogatni a szomszéd tyúkját. Szóval nem, ez nem így néz ki, velük tényleg kéne foglalkozni." Kárpáti Dalma azt tanácsolja: akinek nincs ideje, az ne válassza ezt a kutyafajtát. A nem kellően átmozgatott border collie unatkozik, majd megszökik - ezzel csak problémát okozva a gazdinak.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert már csak a fesztivál miatt nyitott ki újra. Legközelebb jövőre lehet jönni ide. Ezt Sziládi-Kovács Tibor üzemeltető is megerősítette: "A 2021-es szezont ezzel a Border Collie Fesztivállal zárjuk. Ugye szeptember 15-ig voltunk nyitva, mint strand, és utána már csak rendezvényekre nyitunk. Majd 2022 májusában szintén nyitjuk a szezont, úgyhogy újra várjuk majd a strandolni vágyókat."

A Border Collie Fesztivál feladataiban megfáradt kutyusok számára még masszőr is rendelkezésre állt. A rendezvény az esti órákban zárult.


Forrás: Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto