Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Blanka, Bianka napja van
-

2021 Október

+
VHKSzCsPSzo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Családi napra várták az érdeklődőket a Festetics Imre Élményközpontban

printerfriendly

2021. szeptember 22. 09:03:48

Családi napot szerveztek Gyenesdiáson a megújult Festetics Imre Élményközpontban. Izgalmas, interaktív és élménygazdag programok sorozata várta a látogatókat a reggeli nyitástól egész nap. A rendezvényt megelőzően adták át a közönségnek a megvalósított fejlesztéseket is.


Egy óriási, közel öt hektáros területtel lett gazdagabb a Festetics Imre Élményközpont. A vadon élő, valamint őshonos magyar állatfajták természetes elhelyezését oldották meg az állatparkban, így mutatják be őket a látogatóknak. A névadó a Georgikont alapító Festetics György testvére volt, aki érdeklődést mutatott a biológia iránt és juhtenyésztéssel is foglalkozott.

Kürtszóval kezdődött a családi nap a Természet Háza Látogatóközpontnál. Jagicza Attila, a Bakonyerdő Zrt. vagyongazdálkodási főmérnöke elmondta: a fejlesztést a társaság saját forrásából finanszírozta. A terv egy komplex élményközpont folyamatos kialakítása. "Bekapcsolva a Nagymezőt, a lőteret, majd idővel kialakulhat egy olyan élményközponttá, ahol a kerékpárosok, illetve az összes balatoni vendég kedvére eltölthet akár egy egész napot. Ez volt a szándékunk - a Bakonyerdő Zrt.-nek -, amikor úgy döntöttünk, hogy lépünk egyet és fejlesztjük azt, ami itt most már lassan nyolc éve épül és megvalósul" - tette hozzá a főmérnök.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő a család és a természet kapcsolatának fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, hogy ennek a régiónak óriási vonzereje, hogy itt együtt élhetünk a természettel - nem csak a Balatonnal, hanem a Keszthelyi-hegységgel is. Így folytatta: "Láthatjuk, hogy családosoknak különösen jó hely. Gyerekekkel együtt egy kiváló kirándulóhely a Nagymező és környéke. De aki sportolni akar, akár kerékpározni, lovagolni, esetleg csak kutyát sétáltatni, annak is jó ez a környék, megismeri az erdőt. Azért ez egy komoly attrakció, ami itt megépült az elmúlt években."

A Festetics Imre Állatpark és a látogatóközpont övezete eddig Gyenesdiás tulajdonában volt. A Bakonyerdő Zrt. a nagyközségtől vásárolta meg a két területet. Gál Lajos polgármester elmondta: "Eleink, Festetics Imre, Darnay-Dornyai Béla - akiknek a posztamensei kint vannak az épület előtt - bizonyítják azt, hogy nagyon nagy szükség van a múltba való visszatekintésre. Nagyon nagy szükség van egy komoly térségpolitikai alapra, az ökoturisztika megteremtésére, és szerintem a Bakonyerdő Zrt. ebben élen jár, hiszen ez egyfajta ökotengely itt, Keszthely-Gyenesdiás tőszomszédságában, egészen a Keszthelyi-hegységig."

A látogatóközpontban Mesterházi József fotókiállítása várta az érdeklődőket. A parkban légpuskás élménylövészetet, gyermek és felnőtt íjászatot, solymász bemutatót, és számos egyéb programot kínáltak a látogatóknak.

Forrás: Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto