Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Blanka, Bianka napja van
-

2021 Október

+
VHKSzCsPSzo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Vad és vadászat kiállítás

printerfriendly

2021. szeptember 23. 11:16:04

Vad és vadászat tematikájú kollektív kiállítás nyílt Gyenesdiáson a Községházán. A szeptember 25-én kezdődő vadászati világkiállítás jegyében rendezett tárlat festményekkel, fotókkal mutatja be az erdők, mezők világát.


Az ismert keszthelyi erdész, Wentzely Dénes tollából idézve vette kezdetét az a kiállításmegnyitó, amelynek témája szorosan kapcsolódik az év legnagyobb hazai eseményéhez, a Vadászati és Természeti Világkiállításhoz. Gyenesdiáson már hagyomány, hogy az őszi rendezvénysorozatot egy kiállítással nyitják meg. Mindig más, meghatározott témában várják az alkotók munkáit. A vad, az erdő és a természet témában 37 alkotó mutatkozik be. A tárlatot Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője nyitotta meg.

"Vadászként, vadgazdálkodóként nagyon örülünk neki, hogy a természet ábrázolást, a vad ábrázolását a fiatal művészek megfogják, megjelenítik és  a sajátszemszögükből próbálják megmutatni. Mindenki egy kicsit más szemszögből közelít a vadon élő állatokhoz. Van, aki a finom részleteket próbálja megfogni. Valaki egy valósághű és lehetőleg az előtte látott dolgokhoz hasonló módon próbálja ábrázolni ezeket az állatokat. Ahogy látom itt páran megpróbáltak ettől elvonatkoztatni. Továbbgondolva a természetet."- monta el Pölöskei Balázs.

A vadászat kevésbé inspirálta a festőket, fotósokat és kézműveseket. Sokkal inkább a vadak, azok környezete és szépsége. A nagyvadak mellett a legismertebb ragadozó, a róka vagy a Kárpát-medence leggyakoribb récefaja, a színeivel is vonzó tőkésréce kedvelt téma volt. A festők mellett kézművesek által készített konyhai kiegészítők és hobby fotósok elkapott pillanatai is láthatóak a kiállításon.

"Állandóan a természetben járok. Idők folyamán azért sikerült a digitális világhoz alkalmazkodnom és sok szerencsével, türelemmel- meg azt lehet mondani tényleg- fontos az, hogy az ember egyedül legyen. Különben nem lehet kivárni meg észrevenni azt amit csak magányos ember tud meglátni az erdőn vagy a mezőn."- mondta Dr. Müller Imre.

A Vad és vadászat című kiállítás megnyitóján mutatkoztak be a Festetics György Zeneiskola vadászkürtös növendékei. A kiállítás anyaga október 12-ig látható a Gyenesdiási Községházán.

Forrás: Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto