Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Blanka, Bianka napja van
-

2021 Október

+
VHKSzCsPSzo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Egyedülálló egészségprogram Hévízen

printerfriendly

2021. szeptember 24. 08:37:15

„Nem COVID betegeket, hanem Post –Covid szindrómában szenvedőket gyógyítanak Hévízen az új, egyedülálló egészségcsomaggal.”- hangzott el Hévízen. A fürdővárosban sajtótájékoztatón ismertették azt az egészségügyi szolgáltatást, amit a tradicionális gyógykezelésre dolgoztak ki. Az egyénre szabott Post Covid Care program szeptember 22-től már öt szolgáltatónál igényelhető.


A 220 éves tapasztalatra épülő Hévízi Tradicionális Kúra  a tó gyógyító hatását felismerve, ma már világszerte ismert. A terápia, ami három alap és négy kiegészítő kezelésből áll, újabb betegségek gyógyítására is alkalmas. A szakemberek felismerték, hogy a Post Covid tünetegyüttes bizonyos területein is jól alkalmazható. A tradicionális egészségügyi és turisztikai szakemberek ötlete nyomán dolgozták ki azt a protokollt, ami a világon egyedülálló, új egészségcsomagot eredményezte. A szakemberek célja az egyénre szabott kezelési program összeállítása volt. A Post Covid Car  programot sajtótájékoztató keretében ismertették. Az új egészségügyi szolgáltatás megvalósulása a város és a turisztikában, gyógyászatban dolgozók együttműködésének hatékonyságát bizonyítja - mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

"Egy újabb palettával bővülhet Hévíz egészségügyi és turisztikai kínálata. Ez pedig a Post – Covid szindrómában szenvedőknek a gyógyítása és segítése. Erre alakult meg az a szakmai grémium, aki kidolgozta azt a protokollt, ami gyakorlatilag a hévízi tradicionális gyógykúrából ill. gyógykúrára épül. Hiszen tudjuk, hogy a Post - Covid szindrómások túlnyomó része, vagy legalábbis nagy része ízületi, izom és egyébhasonló problémákkal küzd a betegség után. Miután elkapta a fertőzést, és erre azt gondolom Hévíz, a hévízi gyógyvíz, a tradicionális gyógykúra, önmagában is kiválóan tudja segíteni."- adott tájékoztatást Papp Gábor polgármester.

A célzott kezelési tervet, annak alkalmazását, ami elősegíti, alapul véve a hagyományos kezelések eredményességét, a mielőbbi gyógyulást és a teljesebb rehabilitációt Dr. Moll Veronika ismertette.

"A tünetek között nagyon sok olyan szerepel, amit mi itt Hévízen a komplex fizioterápiánkkal nagyon jól tudunk kezelni. Egyrészt a környezetváltozás nagyon sokat számít, biztonságban érzi magát a vendég. A mikroklímánk nagyon jó erre. Aztán a kezelési repertoárunkban sok olyasmi is benne van, amit légzésszervi panaszokra, kardiológiai panaszokra tudunk használni."- mondta el Dr. Moll Veronika reumatológus-fizioterápiás szakorvos.

A Post Covid Care  programhoz öt hévízi szálloda csatlakozott, biztosítva az orvos szakmai, laboratóriumi  hátteret A képalkotói eljárásokat a Keszthelyi Kórház végzi. A kezelést biztosító partner szállodák köre a jövőben bővülhet-hangzott el a tájékoztatón.

"A feltétele az, hogy van-e neki pontos menete. A diagnosztika,kezeléstípusokhoz kapcsolódó személyzet. Aki ezt a pontos menetet tartani tudja, ezeket a vizsgálatokat biztosítani tudja. Akár partnereken keresztül, akár saját maga. Illetve  a vizsgálatokat meg tudja helyben oldani egy hotelben saját maga és elvégzi azokat a kérdőíveket amiket mi kérünk a vendéggel. Azok mind –mind tudnak csatlakozni."- mondta Pálffy Tamás a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Post Covid Care program Hévízen szeptember 22-től vehető igénybe.

Forrás: Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto