Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Blanka, Bianka napja van
-

2021 Október

+
VHKSzCsPSzo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Elkezdődött a térfigyelő kamerarendszer kiépítése Keszthelyen

printerfriendly

2021. szeptember 24. 08:52:58

25 millió forint önkormányzati forrásból készül el Keszthely átfogó kamerarendszerének első üteme. A kivitelezés már tegnap elkezdődött, a következő hetekben 9 helyszínen szerelik fel a legmodernebb kamerákat a szakemberek. Emellett kiépítik a központi fogadóegységet és átjátszókat is telepítenek. A tervek szerint a második ütem végére összesen 31 darab kamera lesz Keszthely különböző pontjain.


Az egész várost behálózó kamerarendszert telepítenek Keszthelyen. A két ütemben zajló beruházás első üteme már szerdán elkezdődött, várhatóan pár héten belül már próbaüzemben fognak működni a felszerelt egységek. Keszthely több pontján már eddig is működtek térfigyelő kamerák, a felvételek sok esetben nyújtottak segítséget egy-egy konfliktus tisztázásában. Az önkormányzat a VÜZ Kft-vel, a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel közösen választotta ki az új kamerák helyét.  

A beruházásról sajtótájékoztatón számolt be Keszthely polgármestere. Nagy Bálint elmondta, a tervezés már 2019-ben elkezdődött, a rendszer egyik előnye pedig, hogy tovább bővíthető.

„2019  végén készítettünk egy olyan, szakemberek által javasolt, lakók véleményét is figyelembe vevő, teljes Keszthely területére vonatkozó, legmodernebb technikára épülő kamerarendszer kiépítését, amivel sikerült most oda eljutnunk, hogy a mai napon megindult ennek az első ütemének a  kiépítése, tehát maga a kivitelezés is. Várhatóan a következő hetekben ez el is fog készülni.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy már az első ütemben felszerelt kamerák is teljes mértékben működőképesek legyenek. Ennek érdekében a következő napokban kialakítják a központi fogadóegységet, valamint 3 darab átjátszót is telepítenek. A beruházás első ütemében 9 darab kamerát szerelnek fel többek között a Lovassy utca-Apát utca kereszteződésében, a Rákóczi téren, Vaszary és a Bercsényi utcai körforgalomnál és a Kármelita Bazilikánál. A térfigyelők elsősorban a város frekventált területein, forgalmas útszakaszain kapnak helyet, de lakossági kérésre is jelöltek ki helyszíneket.

„A már meglévő technika, mivel jól működik, azt természetesen meghagyjuk. Nyilván, hogyha egy-egy egység tönkremegy, azt lehet cserélni, eddig is azt cseréltük, de alapvetően jól működik, azt meghagyjuk. Ezt kiegészítve kerülnek kihelyezésre a mai naptól az új egységek, illetve a központ is, teljesen új központ lesz kialakítva. Itt azt vettük figyelembe, hogy a bevezető utakat, a turizmus által frekventáltabb területeket, és nagyon fontos, hogy például a lakók kérései alapján esetlegesen a turizmus által nem annyira frekventált, de sokak által, sok keszthelyi által használt területet, gondolok itt például a Rákóczi térre. Ott nagyon sok lakó kérte, hogy ott is legyen egy megerősített felügyelet.” - tette hozzá Nagy Bálint.

A kijelölt helyszínekre a lehető legmodernebb kamerákat szerelik fel a szakemberek. A rendszer működtetése a rendőrséggel szoros együttműködésben történik majd. A beruházás első üteme 25 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg. A tervek szerint a második ütem bekerül a jövő évi költségvetésbe. A beruházás során összesen 31 kamerát telepítenek a város különböző pontjaira.
Forrás: Regman Karola - Keszthelyi TV

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto