Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Mária napja van
-

2021 December

+
VHKSzCsPSzo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Nem elég beszélni róla, tenni is kell az egészségünkért!

printerfriendly

2021. november 23. 09:05:49

Tizedik alkalommal rendezte meg közösségépítő programját a keszthelyi No1 Biliárd és Darts Szalon és Pizzéria. Ezúttal az egészség és annak megőrzése került fókuszba. Dr. Raposa László Bence dietetikus tartott előadást pénteken este a nagyszámú közönségnek.


Dr. Raposa László Bence dietetikus. A szakember örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy szülővárosában beszéljen az érdeklődőknek az egészséges táplálkozásról, annak alapelveiről és betarthatóságáról. A dietetikus kiemelte, nagyon fontos a nyersanyag kiválasztás és az ételkészítési eljárások is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által kidolgozott és ajánlott okos tányér bemutatására is sor került. Az okos tányér, élelmiszer csoportokra bontva tartalmazza az élelmiszerek fogyasztásának javasolt minőségét és mennyiségét is. A szakember hangsúlyozta! Az egészségünkért mi magunk tudunk csak tenni. Az egészség megőrzése, a prevenció, a betegségmegelőzésért folytatott egészséges táplálkozás egyre több háztartásban kell, hogy előtérbe kerüljön és arra, már egészen kis korban megtanítsuk gyermekeinknek is.

"Nagyon fontos alapvetően, hiszen azt tudjuk, hogy már gyermekkorban kialakulnak azok az alapvető szokások és a habitus, ami majd a későbbi fiatal felnőttkor, illetve a felnőtt kor folyamán is beidegződésként működik. Ezért nagyon nagy jelentősége van annak, hogy már gyerekkorban az egészséges táplálkozással találkozzunk, illetve azon szokások szerint próbáljunk meg táplálkozni, gyermekeink táplálkozását nyilván pozitív irányba befolyásolni. Mi sem mutatja ezt jobban, mint, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének már kifejezetten 6-17 éves korosztályra is megtalálható ez az okos tányér ajánlása."- mondta a dietetikus szakember.

Raposa László Bence előadása a vendéglátóhely tízedik olyan programja volt, aminek célja a közösség építése. Több témában szólították már meg a lakosságot, ezúttal az életünk fenntarthatóságának alapja, az egészség állt a középpontban.

"Én azt gondolom, hogy az embereknek nagyon fontos az egészsége. Maximum nem mindig sikerül ezt kellőképpen figyelemmel kísérnie. Itt a No1 szalonban többféle előadást is tartunk. Vannak ezek között sport rendezvények, és vannak ezek között könnyűzenei rendezvények is. Az elmúlt kettő évben sajnos nem tudtunk szinte semmilyen rendezvényt tartani, de tervben volt már az is, hogy előbb utóbb az egészséges életmóddal, az egészségről szóló rendezvényeket is szervezünk. Hát most eljött ennek az ideje."- mondta el Barta Dorián.

Az egészséges táplálkozás ott kezdődik, hogy több zöldséget, gyümölcsöt, halat és szárnyas eszünk, megpróbáljuk csökkenteni  szénhidrát, cukor, só és az állati zsiradékbevitelt –hangzott el a  nagy érdeklődésre számot tartó előadáson.
Forrás: Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto