Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Mária napja van
-

2021 December

+
VHKSzCsPSzo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Elkezdődött az oltási akcióhét

printerfriendly

2021. november 23. 09:14:54

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. A Keszthelyi Kórházban nagy volt a forgalom, helyszíni beszámolók szerint csak reggel alakult ki nagyobb tumultus, de az oltás gördülékenyen zajlott. Az oltási akcióhét vasárnapig tart.


Az ország 101 kórházában és szakrendelőkben várták ma reggeltől az oltakozni vágyókat. A november 28-ig tartó oltási akcióhétnek a Keszthelyi Kórház is helyszíne. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben oltják.

Stábunk nem forgathatott a kórház területén. Az oltakozók beszámolói szerint mind a hat oltópont üzemelt az akcióhét első napján. Arról értesültünk, hogy a hét órás nyitás után alakult ki sorban állás a főbejárat előtt, de ez hamar megszűnt. A késő délelőtti és délutáni órákban is folyamatosan érkeztek az emberek. A rugalmas ügyintézésnek köszönhetően gyorsan haladt a vakcinák beadása. Egy oltakozó arról számolt be, hogy az érkezésétől számított fél óra alatt végzett és távozhatott is a kórházból.

„Gyorsan ment, nem volt semmi fennakadás” - nyilatkozta Vincze Tamás.

Az oltakozók könnyen hozzájuthattak a vakcinához. Az oltóhelyeken mind az öt Magyarországon forgalomban lévő oltóanyag, vagyis a Pfizer-vakcina, a Moderna, az AstraZeneca, a Janssen és a Sinopharm is rendelkezésre áll, a Szputnyik már elfogyott.

„Harmadik oltást vettük fel. Így biztonságba érezzük magunkat, a család miatt is. Mindenképpen ki kellett ezt a lehetőséget használni – úgy gondoltuk” - mondta televíziónknak Vincze Tamásné.

Az oltásra érkezőket kérik, hogy hozzák magukkal  személyi igazolványukat, TAJ-kártyájukat, második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást. Az oltási folyamatot az is gyorsíthatja, ha valaki kitöltve hozza magával a hozzájáruló nyilatkozatot.

„Semmi gondunk nem lett utána, megpróbáljuk a harmadikat is, hátha talán még egy kicsit tovább élünk. Rendben ment minden, gyorsan, nem is gondoltuk. Nekünk volt kitöltött papírunk és előbb sorra kerültünk" – mondta Tomor Csaba és felesége, akik sok oltakozót láttak a kórházben és örülnek, hogy ennyien foglalkoznak az egészségükkel.

Magyarországon a pandémia agresszív, felfutó időszakban van, az oltás az egyetlen hatékony védekezési eszköz ellene, ezért a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára arra biztat mindenkit, aki még nem tette meg, hogy oltassa be magát, akiknél pedig már 4-6 hónap eltelt a második oltás óta, kérje a harmadikat. A koronavírus tájékoztató oldal adatai szerint november 22-én reggel 6 024 568 volt a beoltottak száma Magyarországon.

Forrás: Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto