Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Mária napja van
-

2021 December

+
VHKSzCsPSzo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Huszka híres operettje Keszthelyen

printerfriendly

2021. november 24. 08:54:53

Nagy érdeklődés mellett mutatta be Keszthelyen a Pesti Művész Színház a Lili bárónőt. A két felvonásos darab középpontjában a pénz áll. A kedves történetet olyan ismert slágerekkel fűszerezték mint az "Egy kis cigaretta", a "Tündérkirálynő légy a párom" vagy a "Gyere csókolj meg tubicám".


Huszka Jenő népszerű három felvonásos operettjét, a Lili bárónőt két felvonásra átírva mutatta be a Pesti Művész Színház. A magyar operett úttörőjének egyik legismertebb darabja a 20. század elején játszódó történet, aminek középpontjában a pénz áll. A mű egy elszegényedett gróf megváltozott életét, szerelmi fellobbanását mutatja be a vagyonért folytatott harcban.  A lecsúszott gróf Illésházy László - akit írói vénával is megáldott a sors - kénytelen eladni kastélyát. Arra azonban nem számít, hogy egy véletlen találkozás az új tulajdonos lányával egészen megváltoztatja az életét. A bonyodalmakkal átszőtt darabban a gróf szerepét Egyházi Géza alakította.

"Megpillantom Lili bárónőt. Az akkori újgazdagék, festékkereskedő apuka, a Malomszegi gróf. Pénzért vette a grófságát- festő-kereskedőnek születik, - és mindenféleképpen grófnőt akar a lányából csinálni. De a lánya meg színésznő akar lenni. Tehát itt a találkozás. A színpadi szerző és a színésznő aspiráns erőteljesen összenéznek a darab elején és hát... semmi sem sikerül természetesen a darab legvégéig."- mondta el az ismert magyar színész, Egyházi Géza.

Miközben a szerelem kibontakozik Lili bárónő és Illésházy gróf között, aki még egy játékba is belemegy és inasként él tovább az egykori kastélyában, sorban érkeznek a kapzsi rokonok. Így találkozott a közönség Kalocsai Zsuzsa színművésszel és Hakni nevű kutyájával. A Jászai Mari –díjas művész szívesen beszélt a közös szereplésről.

"Hála Istennek nem kell harapnia, A Csárdáskirálynőben ő a harapós kutya akitől retteg a nagyherceg. Itt pedig egy gyerek pótlék, mert mi két kiaszott aggszüzet játszunk, s én azt találtam ki, hogy ő lesz az én gyerekem és családom a nővérem mellett, akivel majd versengünk."- mondta el Kalocsai Zsuzsa.

A több szálon futó, humoros történetben mindenki a rangot és a címet akarja magának. A vagyon körül zajló családi perpatvar egyik kívülálló szereplőjét, az apa által kijelölt vőlegényt, Remeteházy Galambos Alfréd Ivánt az ismert szinkronszínész, Czető Roland játszotta.

"Egy borzasztóan hálás szerep. Mert egy kicsit ügyetlen, egy kicsit szerencsétlen, de pont ettől szerethető és egyébként alapvetően egy nagyon vicces figuráról van szó."- adott tájékoztatást Czető Roland.

Huszka darabjában - amelyet 1975-ben megfilmesítettek - ismert  slágereket is hallhatott a közönség. A humorral és feszültséggel teli darab happy enddel zárul. A bonyodalomban mindenki megtalálja a boldogságát. Az operett előadás nagy sikert aratott a Balaton Színházban.

Forrás: Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto