Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Alsópáhok
Balatongyörök
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Borbála, Barbara napja van
-

2023 December

+
VHKSzCsPSzo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Digitalizáció: az építőiparnak is lépést kell tartania

printerfriendly

2022. április 28. 10:33:38

Az építőipar digitalizációjáról szerveztek tanfolyamot Keszthelyen. Az ország minden pontjáról érkeztek vállalkozók az Ipartestületek Országos Szövetségének programjára. A képzés célja, hogyaz elektronikus eszközök és felületek alkalmazására tanítsa meg a festőket, kőműveseket. villanyszerelőket.


A digitalizáció hozza el az építőipar forradalmát. Táblagépek, lézeres szkennerek, tervező és kommunikációs programok állnak már most is az ágazat rendelkezésére. A megrendelők mellett a kormányzat is elvárja a digitalizációt: elektronikus építési naplót kell vezetni és ügyfélkaput kell használni. Ezek az eszközök növelik a hatékonyságot, gyorsítják a munkát.

Németh László, az IPOSZ elnöke: „A lakosság kiszolgálásához ma már elengedhetetlen szinte, hogy akár egy látványtervet, vagy valamit benyújtsanak. Ehhez kezelni kell ezeket a programokat és be kell tudni mutatni, hogy éppen egy burkolat hogyan fog kinézni egy fürdőszobában, vagy éppen egy színezés után hogy fog kinézni az a ház.”

A hatékonyság javítása mellett a munkaerőhiányra is megoldást jelent az innováció és a technológia. Különböző kommunikációs programok segítik a kapcsolattartást a kivitelezők között, illetve a megrendelőkkel. Az iparos így időt tud megtakarítani.  Az Ipartestületek Országos Szövetségének célja, hogy a vállalkozókat képezze és felkészítse a mindennapok kihívásaira. Ezért szerveztek már második alkalommal ingyenes képzést Keszthelyen.

„Amitől jellemzően mindenki megijed első hallásra az például az elektronikus építési napló, amelynek nem olyan bonyolult egyébként a használata és néhány alapvető információ átadása után már mindenki könnyedén elboldogul vele. Ilyen jellegű bátorsággyűjtésre alkalmas ez a képzés” - nyilatkozta Hülber Attila, az IPOSZ tanácsadója.

Dani Zoltán Budapestről érkezett. Festőként dolgozik. Hisz az élethosszig tartó tanulásban és abban, hogy a digitalizációt alkalmazni kell az építőiparban is.

„Ma már nem elég annyi, hogy valaki egy kockás füzeten oda adja az árajánlatot, hogy ennyi a munkadíj, ennyi az anyagköltség és aláhúzza, összeadva és kész, bruttó, nettó. Már nem ezt várják el a megrendelők, szeretnék azt látni, hogy milyen lesz a végeredmény, hogy néz ki, pontosan miből áll össze, milyen munkafolyamatokból áll össze. Ehhez a digitalizáció egy nagyon szép hátteret tud adni” - mondta televízónknak a budapesti iparos.

A három napos tanfolyam teljesen ingyenes. Szállást és étkezést is biztosítanak az iparosoknak. Az IPOSZ Hévízen üzemeltet saját szállodát, ezért és a Keszthelyi Ipartestülettel ápolt jó kapcsolat miatt szervezték ide képzésüket. A város és a térség szempontjából is fontos, hogy ilyen eseménynek ad otthont Keszthely.

Nagy Bálint polgármester: „Látjuk azt, hogy egyre fontosabb az a nagyon gyorsan történő változás, fejlődés, melynek akarva, akaratlanul is mindig a részesei vagyunk, ez kihat természetesen a különböző szakmákra, az iparosokra is. Örvendetes az, hogy lehetőség van arra és Keszthely lehet annak a mai rendezvénynek a házigazdája, amelyre az ország különböző területeiről érkeznek iparosok, iparos szakemberek.”

A képzés az ajánlattételre és az alvállalkozói együttműködésre fókuszál. Az IPOSZ pályázati forrásból valósítja meg a kurzust. A három napra több mint ötven résztvevőt várnak.  
Forrás: Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto