Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Emánuel napja van
-

2023 Március

+
VHKSzCsPSzo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Digitalizáció: az építőiparnak is lépést kell tartania

printerfriendly

2022. április 28. 10:33:38

Az építőipar digitalizációjáról szerveztek tanfolyamot Keszthelyen. Az ország minden pontjáról érkeztek vállalkozók az Ipartestületek Országos Szövetségének programjára. A képzés célja, hogyaz elektronikus eszközök és felületek alkalmazására tanítsa meg a festőket, kőműveseket. villanyszerelőket.


A digitalizáció hozza el az építőipar forradalmát. Táblagépek, lézeres szkennerek, tervező és kommunikációs programok állnak már most is az ágazat rendelkezésére. A megrendelők mellett a kormányzat is elvárja a digitalizációt: elektronikus építési naplót kell vezetni és ügyfélkaput kell használni. Ezek az eszközök növelik a hatékonyságot, gyorsítják a munkát.

Németh László, az IPOSZ elnöke: „A lakosság kiszolgálásához ma már elengedhetetlen szinte, hogy akár egy látványtervet, vagy valamit benyújtsanak. Ehhez kezelni kell ezeket a programokat és be kell tudni mutatni, hogy éppen egy burkolat hogyan fog kinézni egy fürdőszobában, vagy éppen egy színezés után hogy fog kinézni az a ház.”

A hatékonyság javítása mellett a munkaerőhiányra is megoldást jelent az innováció és a technológia. Különböző kommunikációs programok segítik a kapcsolattartást a kivitelezők között, illetve a megrendelőkkel. Az iparos így időt tud megtakarítani.  Az Ipartestületek Országos Szövetségének célja, hogy a vállalkozókat képezze és felkészítse a mindennapok kihívásaira. Ezért szerveztek már második alkalommal ingyenes képzést Keszthelyen.

„Amitől jellemzően mindenki megijed első hallásra az például az elektronikus építési napló, amelynek nem olyan bonyolult egyébként a használata és néhány alapvető információ átadása után már mindenki könnyedén elboldogul vele. Ilyen jellegű bátorsággyűjtésre alkalmas ez a képzés” - nyilatkozta Hülber Attila, az IPOSZ tanácsadója.

Dani Zoltán Budapestről érkezett. Festőként dolgozik. Hisz az élethosszig tartó tanulásban és abban, hogy a digitalizációt alkalmazni kell az építőiparban is.

„Ma már nem elég annyi, hogy valaki egy kockás füzeten oda adja az árajánlatot, hogy ennyi a munkadíj, ennyi az anyagköltség és aláhúzza, összeadva és kész, bruttó, nettó. Már nem ezt várják el a megrendelők, szeretnék azt látni, hogy milyen lesz a végeredmény, hogy néz ki, pontosan miből áll össze, milyen munkafolyamatokból áll össze. Ehhez a digitalizáció egy nagyon szép hátteret tud adni” - mondta televízónknak a budapesti iparos.

A három napos tanfolyam teljesen ingyenes. Szállást és étkezést is biztosítanak az iparosoknak. Az IPOSZ Hévízen üzemeltet saját szállodát, ezért és a Keszthelyi Ipartestülettel ápolt jó kapcsolat miatt szervezték ide képzésüket. A város és a térség szempontjából is fontos, hogy ilyen eseménynek ad otthont Keszthely.

Nagy Bálint polgármester: „Látjuk azt, hogy egyre fontosabb az a nagyon gyorsan történő változás, fejlődés, melynek akarva, akaratlanul is mindig a részesei vagyunk, ez kihat természetesen a különböző szakmákra, az iparosokra is. Örvendetes az, hogy lehetőség van arra és Keszthely lehet annak a mai rendezvénynek a házigazdája, amelyre az ország különböző területeiről érkeznek iparosok, iparos szakemberek.”

A képzés az ajánlattételre és az alvállalkozói együttműködésre fókuszál. Az IPOSZ pályázati forrásból valósítja meg a kurzust. A három napra több mint ötven résztvevőt várnak.  
Forrás: Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto