Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerValcum Nkft.spacerLeaderspacerKözkincsspacerActive Ageing AT-HUspacerEgyütt könnyebb! BLOGspacerCivilfórumspacer

Ma: Rafael napja van
-

2019 Június

+
VHKSzCsPSzo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Beszámoló a 8. Kerek-asztal ülésről

printerfriendly

2008. december 15. 20:40:27Keszthely Balaton Vívóklub  2008. december 3.


                A Balaton Vívóklub  alagsori helyiségében 15 fő részvételével kezdődött a KÖZKINCS Kerek-asztal 8. ülése.
            A Mozgáskorlátozott szakosztály a helyiséget biztosította és a Rákóczi Szövetség Keszthely és Térsége Helyi Szervezete mutatkozott be. Az egyesület 2003 októberben alakult  20 fővel. Tekintettel arra, hogy céljuk II. Rákóczi Ferenc emlékének ápolása, és a határon túli magyarokkal való kapcsolattartás, programjaikat elsősorban e két témában szervezik. Minden év tavaszán nyugat-balatoni kerékpártúrát szerveznek Balatongyörökre a térség vezetői és civiljei számára azzal a céllal, hogy ott együtt emlékezhessenek meg a fejedelem születésnapjáról. Azok a  történelem tanárok, kik szervezetük tagjai vagy érdeklődők, egy hetes ingyenes továbbképzésben vehettek részt a nyár folyamán az Országos Szövetség rendezésében.  A tavasz folyamán felvidéki kiránduláson mélyíthették el barátságukat  miközben  a táj és az épített környezet szépségeit csodálhatták. 2007 márciusában a helyi Vajda János Gimnázium tanulói és a Pannon Egyetem hallgatói az Országos Szövetség szervezésében és anyagi támogatásával a Felvidékre illetve Lendvára utazhattak, hogy együtt ünnepelhessék március 15-ét az ottani diákokkal. Vetélkedőt szerveztek a térség ifjúsága számára az elmúlt években II. Rákóczi Ferenc életútjáról és a szabadságharcról, Balassi Bálintról és a török elleni harcról, szabadságküzdelmeinkről és a hazaszeretetről és példaképeinkről. Ebben az évben már hatodik alkalommal írják ki rajz- és történelmi vetélkedőjüket.  A 2008. év témái az idei évfordulós személyek, mint Szendrey Júlia, Mátyás király, Esze Tamás,  Wass Albert és a Biblia, hisz a Biblia éve van.          
         A vendég-bemutatkozás után a honlapról esett szó, / www.keszthelytarsulas.hu/- a heti 1200 látogatóról, a főbb témákról- Keszthelytársulás - Civil Fórum –Valcum KHT – Foglalkoztatási Paktum – KÖZKINCS, majd beszámoló hangzott el a VI. Civil Nyugat-Dunántúli regionális konferenciájáról. A konferencia kapcsán Bemutatkozott az ott hallott ÖTLET, önkéntes program egy résztvevője is,/ Kuczogi Szilvia- Együtt Egymásért egyesület Zalaapáti,  aki elmondta, hogy a megyében minden kistérségben vannak koordinátorok, a keszthelyiben pedig ő tölti be a pozíciót. Várják az ingyenesen felajánlott tudást, munkát, gyűjtik a felkereshető személyeket. Nagy érdeklődés övezte a tájékoztatót.
            Ezt követően Fésű Éva számolt be a 2009 a Kulturális Turizmus éve konferencia zalaegerszegi eseményei, tudnivalóiról. Szóba került a Pannon Helyi termék klaszter is, mint követendő védjegy minta, és együttműködésre lehetőséget adó szervezet.
         Felhívás hangzott el a Vállalkozói üzemeltetésben működő Művelődési Házak konferenciájáról és a KÖZKINCS Műhelynapról.
       Beszámoló hangzott el a rendezvénynaptárról, mely elkészült, pillanatnyilag térségi szinten mintegy 550 eseményről ad hírt, de várják a továbbiakat is.
   A Kalendárium első témái elkészültek a Balatoni Múzeum jóvoltából, a recepteket a nyugdíjasklubok vállalták, míg dr. Petánovics Katalin gazdag tudásával segíti a munkát több területen is. A felkérések következnek most a témák kidolgozására. Széles összefogáson nyugvó hatalmas munka zajlik..
        A következő találkozó 2009. január  7-én 14 órakor a Balatoni Múzeumban lesz./

--
 


Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto