Keszthely Kistérségi társulás KKTI
Bókaháza
Esztergályhorváti
Gétye
Gyenesdiás
Karmacs
Keszthely
Sármellék
Szentgyörgyvár
Vállus
Várvölgy
Vindornyafok
Vindornyalak
Vonyarcvashegy
Zalaapáti
Zalaszántó
Zalavár
Összes település
Keszthely Kistérségi társulási Iroda
Keszthely társulásspacerSZSZKspacerCivilfórumspacer

Ma: Emánuel napja van
-

2023 Március

+
VHKSzCsPSzo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Ugrás a mai napra

Támogatók

AT-HU.NET

EU REGIONAL POLICY

banner

Szociális Szolgáltató Központ

printerfriendly

2012. december 4. 20:23:54

Szociális Szolgáltató Központ
 

Teljes név: Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ (SzSzK)

E-mail: szszk@keszthelytarsulas.hu

Házi segítségnyújtás
A házi segítségnyújtás keretében gondoskodunk elsősorban azokról az időskorú személyekről, akik     otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, illetve hozzátartozóik róluk gondoskodni nem vagy csak részben képesek, akik állapotukból adódóan az önálló életvitellel kapcsolatos feladataik ellátásában segítséget igényelnek, de egyébként önmaguk ellátására képesek, azokról az egészségi állapotuk miatt rászoruló személyekről, akik a                        rehabilitációt követően a saját lakókörnyezetükbe történő visszailleszkedés céljából támogatást igényelnek önálló életvitelük fenntartásához. Az ellátások igénybevétele önkéntes, az igénylő, illetve annak törvényes képviselője kérelmére történik. Gondozási szükséglet vizsgálat alapján állapítható meg a szociális rászorultság, melyet az intézményvezető vagy az általa megbízott személy végez.              A házi gondozó feladatai két csoportban kerültek felosztásra: 1., az egészségi állapot figyelemmel kísérése:  mentális gondozás, segítő beszélgetés, tanácsadás, információ nyújtás, a táplálkozáshoz szükséges élelmiszerek biztosítása (vásárlás), gyógyszer felíratása, kiváltása, postai és hivatali ügyintézés, kapcsolattartás háziorvossal, egészségügyi intézményekkel, hozzátartozókkal, más szükséges szolgáltatások, ellátások igénybevételének szervezése (pl.szociális étkeztetés), 2., fizikai gondozás. személyi (mosdatás, fürdetés, haj-, kéz-, láb-, körömápolás, pelenkázás) és környezeti higiénia (takarítás, fertőtlenítés, mosás, vasalás, mosogatás) biztosítása, mozgatás, mobilizálás állapottól függően.                                                                                    A személyi térítési díjak jövedelemvizsgálatot követően egyénileg kerülnek megállapításra a jogszabályok és a fenntartó rendelete alapján.Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Célja: alapszolgáltatásként a nehéz élethelyzetben lévő családok, egyének segítése a szociális munka eszközeivel, elsősorban életvezetési tanácsadás, ügyintézésben segítségnyújtás és információ nyújtás keretében, mely a gyakorlatban együttműködésen alapuló komplex családgondozást jelent.
Ezen túl szabadidős programokat, táborokat és foglalkozásokat szervezünk gyermekeknek és családoknak egyaránt.
Célcsoport: Valamely oknál fogva nehéz élethelyzetben, krízishelyzetben lévő családok, személyek, gyermekek, fiatalok.
A Családsegítő Szolgálat önkéntes alapon igénybe vehető személyes szociális segítségi forma. A hozzánk fordulók számára egyéni megközelítéssel próbálunk olyan rövid és hosszú távú terveket kidolgozni, melyek által életük nehéz szakaszából pozitív változást érhetünk el közösen.
A Gyermekjóléti Szolgálattal való együttműködés kötelező. A hozzánk forduló, vagy jelzés útján látókörünkbe kerülő gyermekek és családjuk számára olyan terveket és szabályokat dolgozunk ki, mely által a családban felmerülő problémák megoldhatóvá válnak. Az előírtak segítő szándékkal készülnek, de be nem tartásuk hatósági intézkedést von maga után.
A Szolgálat igénybevétele ingyenes.


Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
Célja az adott településen élő idős, egyedülálló személyek biztonságának növelése. Olyan gondozási forma, amely során az ellátott személy segélyhívását követően az ügyeletes gondozónő 30 percen belül felkeresi a segélykérőt, és a felmerült probléma megoldása érdekében intézkedik. Indokolt esetben kezdeményezi további egészségügyi, vagy szociális ellátás igénybevételét.
Az ellátás szempontjából szociálisan rászorultnak minősül az egyedül élő 65 év feletti személy, az egyedül élő súlyosan fogyatékos vagy pszichiátriai beteg személy, vagy a kétszemélyes háztartásban élő 65 év feletti, illetve súlyosan fogyatékos vagy pszichiátriai beteg személy, ha egészségi állapota indokolja a szolgáltatás folyamatos biztosítását.
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás folyamatos, 24 órás készenléti rendszerben működik. Az idős személyeknél van egy állandóan maguknál tartott, nyakba akasztható segélyhívó gomb. A diszpécserközpont segélyhívás esetén a segítséget kérő nevének és címének, egyéb elérhetőségének és jelzett problémájának közlésével értesíti a készenlétben lévő gondozót, aki 30 percen belül a helyszínre érkezve szakszerű ellátásban részesíti a gondozottat.
A szolgáltatás igénylése esetén napi 30 Ft térítési díjat számolunk fel készülékenként.


 


A Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központja 2007 júliusában létesült. A központ a szociális alapszolgáltatások közül négy területet lát el: Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, Házi segítségnyújtás, amelyeket elsősorban a kistérségben élők, dolgozók, vagy tanulók vehetnek igénybe.
„Úgy érezzük, hogy amit teszünk csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”
(Teréz Anya)

Az intézmény megbízott vezetője:
Varga András
Ügyfélfogadási rend:
Hétfőtől csütörtökig: 7:30 – 16:00 óráig
Pénteken: 7:30 – 13:30 órái
Tel.: 83/311-019

A Házi segítségnyújtás  vezető gondozónője:
Bali Júlia
A házi segítségnyújtás ellátási területe: Balatongyörök, Bókaháza, Esztergályhorváti, Gétye, Gyenesdiás, Karmacs, Keszthely, Nemesbük, Sármellék, Szentgyörgyvár, Vállus, Várvölgy, Vindornyafok, Vindornyalak, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalaköveskút, Zalaszántó, Zalavár

A Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás vezetője:
         Viniczainé Jánosa Beatrix
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátási területe: Balatongyörök, Bókaháza, Esztergályhorváti, Gétye, Gyenesdiás, Karmacs, Keszthely, , Szentgyörgyvár, Vállus, Várvölgy, Vindornyafok, Vindornyalak, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalaszántó, Zalavár

 Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
8360, Keszthely Kossuth Lajos u. 42.
Tel.:83/318-033
vezetője: Varga András
Ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 8:00 - 12:00


vissza
Keresés
  
spacer
Hírlevél
Email cím

spacer
 

Keszthely- és környéke Kistérségi Többcélú Társulási Iroda
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42., tel: 83/515-490, fax: 83/515-494,
email: iroda@keszthelytarsulas.hu

© Moksaphoto